söndag 9 oktober 2011

Igår intog kossorna Annecy!

En gång per år tar bönderna hem korna från bergen här i alperna och traditionen bjuder på att de vallar korna samt övriga djur genom staden.


Så igår i ett regnigt Annecy stod jag, min kompis Sofia och hennes kille Greg redo med alla andra entusiastiska Annecybor för att se "paraden".


Vi stod ivrigt och väntade med våra färgglada paraplyer i regnet. Lite väl kyligt för min smak, men så har det faktiskt blivit höst här...... Vi bibehöll dock gott humör till skillnad från den franska arga damen bredvid oss använde våld med både paraply och mun för att komma allra längst fram. Uppenbarligen en viktig tilldragelse i Annecy.....



Det var inte ju inte bara kossor utan även andra djur såsom glada gäss som vaggade i makligt tempo i paraden, ivrigt påhejade av en "gåspojke".


Självklart har även Sankt-Bernadshundar med tillhörande (sprit???)-tunna under halsen plats i Annecy paraden! Alla (människor) hade även traditionella dräkter, som för ett otränat öga ser precis likadana i alla Alp-regioner (oavsett land). Men sa jag inte högt i detta lokal-patriotiska näste!


Sen kom korna, paradens höjdpunkt! Lite knäppt är det, alla fall för en som fortfarande är stadsbo i hjärta och själ, att se en massa djur inne i staden. Speciellt dessa enormt stora kossor, mycket underhållande!



Efter att att stått där ett tag kände vi oss ganska klara och definitivt ganska blöta! Så vi begav oss till Annecys Gamla stan och gick in på ett creperie. Jag beställde en Crepe med nutella och Chantilly samt en stor och varm kaffe. Ett fyrverkeri i både kalorier, socker och koffein - det kan ju inte bli bättre :)

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar