tisdag 1 mars 2011

Advance Diver-kurs på Semporna!

Idag var det första dagen på Advance kursen för min dykarlicens. Den första nivån är Open Water diver och precis efteråt kan man ta Advance Diver. Detta innebär att man får dyka lite djupare än 18 meter. Detta är ju lite roligt, för ibland är det på djupare nivå de roliga fiskarna finns! Man kan även ägna sig ut fotografering, vrakdykning m.m.

vår lunchö......
Semporna må vara den absolut sunkigaste staden jag har sett, men det som finns precis utanför är något sagolikt vackert! Vattnet är, som ni ser på bilden ovan, turkost och alldeles klart!


Första dyket var bara ett "fun-dive" för att instruktören, som heter Chris, skulle få lite koll på hur jag dyker. Dyk två var det dags för navigering i vattnet, både med kompass och med så kallade naturliga referenser, t.ex. en korall eller dylikt. Detta var faktiskt riktigt roligt att göra och nyttigt att kunna.


Efter första två dyken åkte vi iland till en liten paradisö som hade fantastisk vit och finkorning strand. Det var som att komma till paradiset! Vi fick lite god malaysisk mat som vi njöt av i den gassande solen.

mina dykarkompisar och 

Man  måste ta en timmes paus mellan dyken så att kroppen hinner att återställa sig lite. Dels för tryckskillnaden men även efter den syrgas man inandas från sin tub.

detta är våra trevliga instruktörer
Skolan jag går på, Sipadan Scuba, är en riktigt bra och seriös skola. Jag fick pga av min astma gå till läkare och få godkänt för dykning, men det gick ju bra. Instruktörerna är väldigt duktiga och avslappnade och roliga att dyka med !

såhär turkost är vattnet!!!!
Tredje dyket var ett till "fun-dive", antagligen för att man blir så trött i huvudet annars. Idag har jag sett 3-4 jättestora sköldpaddor och massor av stora fina fiskar. Vad dom heter kommer jag berätta imorgon får då jag gjort "fiskidentifiering"-dyket!

kör en lite baywatch i vattnet...... det borde alla göra
Sista dyket var ett kvällsdyk och det var spännande och inte så läskigt som man kan tro. Man ser betydligt bättre än vad jag trodde alla fall. Det svåra var att förflytta sig sakta och metodisk, ja det är ju inte riktigt min melodi! Men det ska jag också öva på imorgon!

Nu lite "teoriläsning" och sen sängen :)

//Sofia

2 kommentarer:

  1. Hej Sofia,
    Det ser så fantastiskt vackert och härligt ut! Tänk om man bara kunde hoppa in genom bilderna och ta sig ett dopp i det magiskt fina vattnet. Man blir ju bra sugen!!!! Kram på dig!/Karin

    SvaraRadera
  2. ja, det är så vackert här, man tror inte det är sant när man går på stranden eller sitter i båten. Hade tänkt 3 dagars dykning men det blir nog 4.....

    sen ska jag hitta ngt ställe att chilla på och spara på pengar ett tag....hahahaha

    //Sofia

    SvaraRadera