lördag 28 maj 2011

Bokat franska-kurs!

Nu har jag varit i Annecy, Frankrike, i nästan två veckor och känner att det är dags att göra något mer än att bara flyga och socialisera med fransmän och besökande svenskar! Jag har lyckats skaffa mig ett mer "affordable" boende. Jag ska bo inneboende hos en svensk kille som bor lite utanför Annecy (också skärmflygare), som bor i ett stort Chalet. Jag får eget rum, delat badrum och tillgång till både stort vardagsrum, kök, internet samt fantastisk utsikt över bergen!

Jag har även lite halvhjärtat sökt jobb, men det är lite svårt när man inte pratar flytande franska. Så nu har jag bokat in mig på "semi"-intensivkurs i franska på IFALPES, 20 timmar i veckan i fyra veckor! Detta i kombination med att fortsätta misshandla franska språket så fort jag kommer i kontakt med fransmän (som är förvånansvärt trevliga så fort du pratar lite av deras språk) så kommer jag nog prata flytande franska snart..... hoppas jag :)

Sen får vi se vad jag gör, vart jag ska bo, vad jag ska jobba med när jag blir vuxen! Spännande med så mycket frihet och så många val. Men som någon klok fransk filosof en gång sa: "Valet är människan största ångest". Men i skrivande stund så känns det rätt bra med lite kurs i kombination med alpflygning i vacker alpmiljö :) Ibland blir det ju vad man väljer och ibland faktiskt vad ödet väljer åt en. Just nu känns det faktiskt som om det är meningen att jag ska vara här i La France!

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar