lördag 18 februari 2012

Tillbaka till Frankrike igen!

Ja, efter en kortis i Svedala var man tillbaka till Frankrike igen! Frankrike har ju som sagt haft sin kallaste vinter på 20 år, typ -15 grader.....hihihihih. Alla fall, detta är en stor grej i Frankrike. För det är i detta läge man inser att husen inte är isolerade eller gjorda för minusgrader.

Så när det blir den kallaste vintern här på 20 år, är många något oförberedda på vad som händer. T.ex. att vattnet kan frysa till is och vad man då ska göra? En svensk får panik på bara tanken av kyla i kombination med hus och frysta rör. Man har inte bara sina egna erfarenheter utan även andras erfarnhet av hur det är att inte ha tillgång till vatten samt vara tvungen att hantera kostnder på spruckna rör samt vattenläckor. Man agerar, ringer rörmokare, värmer rör och oroar sig lite till.

En fransman, som har även här i alperna har ringa erfarenhet av kyla, han lutar sig tillbaka och säger. Vi väntar och avvaktar vad som händer. Förr eller senare kommer värmen och då har vi åter vatten. What??? säger jag som överorolig svensk, hur är det möjligt? Men summa summarum våren och värmen är nu här, vi har nu vatten i huset, om än ett sprucket rör i badkaren....... Ett - ett Sverige Frankrike?

/Sofia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar