lördag 12 februari 2011

Apor, chokladkullar och galen trafik


Idag var vi på tur igen på ön Bohol, jag och tre andra glada svenskar. Dvs den stora ö som Panglao, ön som jag bor på, ligger granne med. Bohol är faktiskt en ganska stor ö som bjuder på många aktiviteter och ställen att åka och titta på.

Idag kollade vi på apor och tittade på de berömda Choclate hills. Aporna, Tapiers som jag sett en gång tidigare, fanns på ett ställe invid en flod mitt på ön.




Aporna är ungefär 1 decimeter höga och otroligt söta! Normalt sett får man inte ta på dem, för då bits de. Men just denna apa var tam och så man fick hålla i den. Man fick ömhetskänslor. Kanske inte helt politiskt korrekt att åka och kolla på tama apor, men dessa var faktiskt inte fångenskap.

Sedan åkte vi till Choclate hills som var själva syftet med resan. Choclate Hills är en fantastisk naturformation som skapades för länge sedan. Ingen vet till 100% men teorin är att detta är koraller som låg under vatten. När vattnet sjönk blev dessa kullar med grönska i ett vackert landskap. Lokalbefolkningen har en annan teori om detta som är av det mer vidskepliga slaget.
Underskönt
En liten anekdot.....Hur kör man bil i Filippinerna? Gärna så fort som möjligt, även om vägarna är fulla med gropar. Köra om är bra, ofta och mycket. Bäst är att köra om vid möte, ett chickenrace alla filippinare vill vinna, marginaler är larvigt! Tutan är frekvent använd, när man kör om, när man kör förbi, när man kör chickenrace. Kort och gott , väldigt spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar