måndag 17 januari 2011

Livet på Lanta

Min första tanke var att komma hit till Koh Lanta och vara här några dagar för att sedan åka iväg till några väl uttänka paradisöar. Men nu har jag varit här i 7 dagar och kommer liksom inte iväg. Livet är bara för bra här.

Klong Khong är en strand i mitten av Lanta som nog är den mest avslappnade stranden, inte så mycket charterturister. Inte den vackraste men livet är skönt här. Det är inte så mycket folk här eller. Thailändarna är underbara, vänliga och försöker inte att sälja på en något. Jag har träffat fler som är här för en längre period, vilket gör att man får lite mer vardagsliv här, men en paradisversion av det.

Jag brukar börja dagen med att äta frukost, scrambled eggs, frukt, lite toast och en kaffe nere vid See Shells strand. Man känner den varma brisen, hör vågornas brus och funderar lite på vad man ska göra under dagen. Idag tog jag en promenad längs stranden och sen en massage av Bem från Lanta Lodge.


Sen dagens första bad. Man simmar liksom inte här, man går snarare ut och lägger sig i vattnet. Eftersom det är så salt vatten så flyter man. Sola är ju skönt också, lite direkt i solen, en hel del under parasollet. Sen går man och lägger sig i vattnet igen. Dagens lunch blev en frukttallrik..

Kvällarna börjar med att man kollar på solnedgången vid stranden, vid sex-tiden, kanske med en god öl i handen. Då är det fortfarande ljuvligt varmt, men något svalare och man hör vågorna. Jag tycker att det är mysigt att bara gå ner på stranden och sätta sig  med fötterna i den svala sanden och titta på vattnet.



Mat äter man ju alltid gott här. Igår blev det en mycket stark grön curry med kyckling tillsammans med Johanna, Jimmy - ett trevligt svenskt par som tillbringar del av barnledigheten här och en engelsk kille som heter Mark, DJ hemma i England.




Som drink efteråt blev det pine apple wine. Smakar helt ok, framförallt är det lite knäppt att bara komma på idén att göra vin av 50 stycken ananaser i Thailand. Killen på bilden ovan, Martin, har uppfunnit konceptet ananasvin. Som sagt livet är gott!





2 kommentarer:

  1. Låter helt fantastiskt! Riktig avkoppling, riktig livsnjutning! Kramar Fredrika

    SvaraRadera
  2. Ja, detta är det goda livet :)

    /Sofia

    SvaraRadera