torsdag 27 januari 2011

Sista dagen på Koh Lanta

Apon och Bianka
Då var det sista dagen på Koh Lanta och imorgon är det dags för Koh Lipe. Det var ju egentligen bara meningen att vara här i några dagar för att sedan ta mig vidare till en annan ö. 

Men det är något med den här ön och kanske t.o.m. denna strand - Khong Klong Beach. Det är inte den vackraste men definitivt den mest avslappnade, något som gör att man stannar...

Eller som Apon, ägarinnan till See Shell beach, berättade att det lokala rådet hade bestämt att just denna beach ska vara just för avslappning och ingen hög discomusik. Som hon uttryckte: "Young people can prefer Phi Phi". Så är det med det.

 Apon för mig representerar verkligen den underbara thailändska mentaliteten. Vänligheten mot barn, som speciellt Johanna och Jimmy fått erfara som spenderar del av föräldraledigheten i Koh Lanta och på See shell. Alltid ett leende till hands. Jag tror i och för sig att det  också har med artighet att göra också att man alltid ler. Men vilken fantastisk kultur där soliga leenden är del av bra uppförande. Man vet ju själv vilka positiva processer sätts igång i kroppen när man ler.


Mok (bilden ovan) är den andra ägaren till See Shell och bror till Apon. Mok tog ju ut oss på en fisketur som ju var helt fantastisk. Mok tar hand om baren som inte är supervälbesökt. Men jag tror inte det bekymrar honom så mycket. Apon och Moks familj äger en del land vid stranden så det klarar sig. Stämningen på See Shell är så enormt skönt dels beroende på detta trevliga syskonpar men även övriga delen av familjen som jobbar där och faktiskt även p.g.a gästerna.


Mok var även aktivt bidragande i den berömda Pineapple wine-tillverkningen. Idén kom dock från Martin, tysken som egentligen jobbar som web-designer, men gör stor del av sitt arbete från stranden nedanför See Shell. Han är en riktigt skön kille.


De som jag har umgåtts mest med här är Caro och Mark ett otroligt charmigt par från London och Johanna, Jimmy och deras dotter Bianka ett likaledes charmigt par från Göteborg. Ja, jag har verkligen träffat på roliga, härliga och lite annorlunda människor under resan. Helt klart så gör människorna man träffar en stor del av resan :)

Ska bli spännande att se vad morgondagen har att erbjuda.... Jag älskar när jag har något framför mig, vem jag vet inte riktigt vad..... det får det att pirra lite i magen på mig...
//Sofia


2 kommentarer:

  1. Hej Sofia!
    Så kul att få följa med dig på din resa, bra häftigt att dra iväg själv på den härliga resan.
    Jag ska faktiskt också till Thailand om ca två veckor. Jag är lite sugen på Koh Lanta, ser ut som om du har haft det fantastiskt där.
    Om du har lite tips o idéer kring stränder, boende etc får du gärna mejla mig över FB.
    Vi är inte så sugna på att stöta på för mycket svenskar, mer lugn o ro, men ändå lite folk att titta på.
    Ha en fortsatt fantastisk resa!
    Kram
    Sara F

    SvaraRadera
  2. Hej Sara!

    Vad kul att du ska åka till underbara Thailand! Jag gillade ju Koh Lanta. Det är en del mycket svenskar där, det går charter och så dit, så det gäller att välja strand.

    Jag bodde på en strand som heter Khong Klong - en oerhört soft strand, där det inte kändes så charteraktigt. Koh Lanta är en väldigt stor ö och charter-turister finns nog och Khong Nin beack (vacker strand) och Dao och Long beach - de första stränderna.

    Jag bodde på Lanta Logde först - bra boende lite dyrt 1000 bath, sen på See Shell beach - 500 bath (ägare Aporn - världens raraste - mysig o billig bungalow. Sedan sista dagarna på en ställe uppe på vägen "Just Come" - 800 bath men som riktigt hotel.

    Jag tyckte denna strand var superhärlig - väldigt relaxad, inga 18-åringar som partar loss men schyssta barer att hänga på.

    Hoppas ni får det skoj i Thailand,

    kram

    SvaraRadera